Ann-Louise Järvklo

Har arbetat som egenföretagare med målningsuppddrag i bla. entréer. Målningar utföres på beställningsuppdrag med figurativa motiv, ofta människor och djur. materialet är både olja och vattenbaserad färg på duk eller direkt på vägg.

Ann-Louise Järvklo

Innehållet i mitt skapande är inspirerat av skilda företeelser som en aktuell händelse, en känsla men det kan också skildra en mytologisk berättelse. Målningarna visar figurativa föreställande bilder som fungerar som bildberättelser med en betydelse bakom det första intrycket. I nästan alla målningar ingår människan som motiv, ibland även ett djur. Naturen eller rummet är för mig detsamma som bakgrund, det som omger personen, figuren som har huvudrollen. Målningarna är utförda i olja på duk. Jag använder alltid bra kvalité på linneduk och tekniken är en gammal beprövad metod. Det har varit en intressant upptäcktsfärd att lära sig hur ett närapå bortglömt hantverk går till med olika material som oljor och hartser. Förutom fem år på konstskolor för att lära mig uttryckssättet praktiskt har ett stort intresse för den tidiga konsten medfört att jag också läst konst på högskolor och universitet. Jag har under ett antal år arbetat med dekorationsmåleri vilket har innefattat utsmyckningsuppdrag inom offentliga lokaler i Stockholm.
mer uppgifter på www.jarvkloartdeco.se


KONSTVERK

Ann-Louise Järvklo
Ann-Louise Järvklo
Ann-Louise Järvklo
Ann-Louise Järvklo
Ann-Louise Järvklo
Ann-Louise Järvklo

Ann-Louise Järvklo CV 

Både praktisk och teoretisk utbildning i måleri och konst. 

Har 5 års heltidsutbildning i måleri från konstskolor där även dekorationsmåleri ingår. Fil. kand utb. i bildpedagogik/ konstpedagogik fr. högskolor och univ. bl.a Konstfack. Innehar National QDP certifikat i dekorationsmåleri. Medlemskap i KIF, Sv. Konstnärsförb. BUS och Hälsingborgs konstför. F-skattsedel finns.

Ann-Louise Järvklo

Dammvägen 98

14144 Huddinge

Telefon: 08-7749598, 070-5899598

E-post

www.jarvkloartdeco.se