Sitt på 27 club

The Drawing room chair är konst och design i en förträfflig kombination. När det var Tomas Lackes tur att formge en stolkollektion valde han att porträttera medlemmar av 27 club.

 

The Drawing room chair är ett koncept där olika konstnärer får chans att sätta sin artistiska prägel på en kollektion stolar. Varje artist skapar ett antal tematiska skisser som sedan ligger till grund för produktionen. Hösten 2011 har designern Lovisa Burfitt, serietecknaren Åsa Ekström och konstnären Tomas Lacke blivit tillfrågade.

 

Tomas Lacke är verksam i Åkersberga utanför Stockholm och hans motiv är ofta religiösa och gärna med en mörk underton helt i stil med sin version av Drawing room chair. 27 club är nämligen ett samlingsnamn för alla de kändisar som avslutat sitt liv vid 27 års ålder.

 


Idag består 27 club av nära trettio personer, senaste i  raden är brittiska sångerskan Amy Winehouse. Tomas Lacke har valt att illustrera den ursprungliga kvartettens händer, rocklegenderna Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin och Jim Morrison som alla dog inom loppet av två år.

 

Tomas Lacke jobbar gärna med inredning och design. Hans konst är inspirerad av street art och popkonst och han jobbar med många olika material. Spray, olja och kol hamnar på plexiglas såväl som aluminium och canvas.

 

Foto till vänster: Johanna Hopkins

Text

Sara Kvarnström

Publicerad

31 oktober 2011